Gabriela Firea ameninţă cu măsuri coercitive: Vom avea în scurt timp un oraș complet blocat

24 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Gabriela Firea ameninţă cu măsuri coercitive: Vom avea în scurt timp un oraș complet blocat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, avertizează că numărul maşinilor înmatriculate în Bucureşti a crescut şi, fără măsuri de descurajare a traficului rutier, Bucureştiul va deveni în foarte scurt timp un oraş blocat. 

"Una dintre măsurile care duc la creșterea mobilității este realizarea acestor benzi destinate transportului public. Vom acționa să facem această măsură cât mai eficientă, astfel încât efectele benefice să fie mai mari decât neajunsurile, aplicând în această perioadă un set de măsuri complementare care să ajute la decongestionarea traficului", a declarat miercuri Gabriela Firea, conform unui comunicat al municipalităţii.

E mai spune că, din orice perspectivă e privită problema traficului în Capitală, realitatea este una singură: avem înmatriculate în București, la final de aprilie, 1,274 milioane de autovehicule, plus alte 155.000 înmatriculate în Ilfov.

"Față de finalul anului trecut se înregistrează, în doar 4 luni, o creștere a parcului auto din zona metropolitană București de peste 30.000 de unități. La acestea se adaugă autovehiculele, deloc puține, care tranzitează zilnic Bucureștiul, precum și cele înmatriculate în alte județe sau alte țări ale căror proprietari locuiesc, de fapt, aici", adaugă edilul.

Gabriela Firea susţine că fără măsuri de descurajare a traficului rutier, vom avea în foarte scurt timp un oraș complet blocat, şi ca atare va începe cu măsuri necoercitive pentru bucureşteni.

"Pentru început avem în vedere doar măsuri care să stimuleze conformarea voluntară, de genul încurajării transportului în comun sau a celui ecologic, dar în perspectivă nu excludem și alt gen de măsuri', a avertizat primarul general .

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră