Fotbalist elvețian, după aventura în Liga I: România nu ajunge departe la Euro

14 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Fotbalist elvețian, după aventura în Liga I: România nu ajunge departe la Euro

Janko Pacar și-a început aventura în România la Petrolul Ploiești. A ajuns de la Servette Geneva și a semnat un contract până în 2017. După retrogradarea găzarilor, contractul a devenit nul, doar că jucătorul mai are de încasat sume consistente.

“Nu știu unde o să joc sezonul viitor. Nu e exclus să continui în România. Nu știu dacă trebuie să depun memoriu sau să rămân în liga a 2-a. Că îmi voi primi banii pare din ce în ce mai puțin probabil”, povestește Pacar, pentru Basler Landschaftliche Zeitung.

Puțini știu ca părinții lui au emigrat în urmă cu 35 de ani din România în Elveția. „Aveam șansa să joc în Liga I. Veneam la un club care a câștigat Cupa în 2013, iar salariul negociat nu era deloc rău. Lucrurile au luat o turnură neașteptată, dar nu mă plâng. Am avut multe de învățat”, mărturiseşte el.

Orașul Ploiești nu i-a fost tocmai pe plac „Ploieștiul e un oraș foarte gri, mai ales iarna. Blocurile din timpul comunismului își lasă încă amprenta. Românii sunt deschiși și amabili, dar limba e o problemă. Credeam că mă descurc cu franceza sau italiană, dar m-am înșelat. Bucureștiul e frumos. Se poate mânca ieftin și bine.“

Fostul jucîtor al celor de la FC Luzern se declară mulţumit de nivelul de joc din România. „Petrolul are un stadion cochet și suporteri fantastici. Chiar şi când rezultatele au fost dezamăgitoare, fanii au fost mereu lângă echipă. Liga I este o competiție puternică. Am văzut fotbaliști de calitate și m-am întrebat cum de nu joacă în Germania, Spania sau Anglia. În România se joacă mai dur, dar comparativ cu Elveția, echipele sunt mai puțin organizate tactic. Ca jucător, ai de multe ori senzația că depinzi doar de tine“.

Cât privește echipa națională, Pacar nu ne dă mari șanse la Euro2016. “Euforia fotbalistică din țară a crescut cu aproprierea turneului final. Am văzut România la meciul cu Spania, 0-0. E un adversar incomod pentru orice oponent, fiindcă se apără foarte bine. Dar nu cred că vor ajunge departe în Franța. Nu au experiență. Elveția este mult mai puternică”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră