Eurostat: Aproximativ 50.000 de studenți români nu au acces constant la internet sau la dispozitive care să permită procesul didactic online

07 Apr 2020 | scris de A.V.
Eurostat: Aproximativ 50.000 de studenți români nu au acces constant la internet sau la dispozitive care să permită procesul didactic online

Aproximativ 50.000 de studenți români nu au acces constant la internet sau la dispozitive care să permită procesul didactic online, conform cifrelor oferite de Eurostat.
 
În aceste condiții, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită Ministerului Educației și Cercetării, dar și conducerilor universităților să depună eforturi comune pentru a asigura accesul studenților la device-uri cu internet, potrivit romania-actualitati.ro.
 
Petrișor Ţucă, președintele organizației: "Cred că ar trebui să ne îndreptăm atenţia mai amplu spre ei şi să nu pierdem şi să nu lăsăm în urmă niciun student. Şi am oferit şi aici o soluţie. Există universităţi atât în Europa, cât şi în alte continente care au început să facă o serie de parteneriate cu diferiți operatori de telecomunicații care să ofere studenților diferite opţiuni de pachet de internet pe termen scurt pentru a-şi putea să-și desfăşoare activități. Sunt deja universităţi din Georgia, din America au făcut deja acest lucru. Nu cred că ar fi o problemă ca şi în România să se întâmple asta".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră