Schimbări în CODUL RUTIER pentru cumpărătorii de maşini second hand. Amenzile sunt uriaşe!

18 Iul 2017 | scris de Mara Răducanu
Schimbări în CODUL RUTIER pentru cumpărătorii de maşini second hand. Amenzile sunt uriaşe!

Un proiect de Ordonanță de Urgență prevede reguli mult mai drastice la cumpărarea mașinilor la mâna a doua.Atunci când se schimbă proprietarul unei mașini, Codul Rutier va stabili că va exista o perioadă fixă în care noul proprietar să fie obligat să notifice autorităților tranzacția. În caz contrar, înmatricularea automobilului va fi suspendată automat, iar cel care va circula cu acesta va risca o amendă de până la 2.900 de lei.

Circularea pe drumurile publice cu mașinile a căror înmatriculare a fost suspendată va fi interzisă și va putea fi sancționată cu amenzi drastice, se mai arată în proiectul de Ordonanță de Urgență, potrivit rtv. 

Suspendarea înmatriculării unui automobil va interveni, în principal, atunci când, în urma achiziționării unei mașini, noul proprietar nu anunță autoritățile despre tranzacție. Concret, noul deținător va trebui să anunțe tranzacția printr-o solicitare de transmitere în evidențele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului în maximum 90 de zile de la cumpărare.

În același timp, Codul Rutier va avea și sancțiuni pentru persoanele care circulă cu automobile a căror înmatriculare a fost suspendată. Mai precis, șoferii vor risca între nouă și 20 de puncte-amendă, adică, în prezent, o amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Totodată, polițiștii rutieri vor reține certificatul de înmatriculare al vehiculului și vor elibera o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, plus că vor retrage și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră