Concurenţă mare la Academia de Poliţie: nouă candidaţi pe loc la Jandarmerie!

24 Iul 2017 | scris de Mara Răducanu
Concurenţă mare la Academia de Poliţie: nouă candidaţi pe loc la Jandarmerie!

Sute de tineri s-au prezentat, în această dimineaţă,  la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a se înscrie la una dintre facultăţile universităţii. Cea mai mare concurenţă, potrivit dosarelor depuse deja la inspectoratele judeţene, este la jandarmi, unde sunt nouă candidaţi pe loc.

"830 de locuri sunt scoase în concurs din care 640 sunt în regim fără taxă şi 210 în regim cu taxă. Nu mai puţin de 585 de candidaţi se bat pentru 115 locuri la Facultatea de Ştiinţe Juridice specializarea Drept. Atracţia fiecărui moment de admitere a fost Facultatea de Poliţie, în momentul de faţă avem 1666 care candidează pe un număr de 253 locuri. O supriză şi pentru noi rămân Facultatea de Jandarmi, unde avem 44 locuri şi 395 candidaţi, nouă candidaţi pe loc. Avem la Facultatea de Pompieri 34 de locuri cu 277 candidaţi, opt pe loc. Avem şi penitenciarele, cu 14 locuri şi 101 candidaţi", a declarat Radu Nicolae, purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliţie, citat de Mediafax.

Potrivit procedurii, documentele au fost depuse la inspectoratele judeţene, iar înscrierea propriu-zisă are loc luni şi marţi, în intervalul 8.00-16.00. Prima etapă, cea eliminatorie, constând în vizita medicală şi probe sportive, are loc în perioada 27-3 august, pe 5 august fiind anunţate rezultatele. Ulterior, în intervalul 6-8 august, candidaţii susţin probele scrise la limba română, o limbă străină şi istorie. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 11 august.

Tinerii care şi-au depus dosarele la facultăţile Academiei de Poliţie spun că vor sa intre la universitate pentru că după absolvire le este asigurat un loc de muncă dar şi pentru că vor să facă dreptate. Evenimentele violente din ultima vreme, în care au fost implicaţi poliţişti, nu i-a făcut să dea înapoi, susţinând că este necesar curajul.

"În primul rând o să pot proteja oamenii, le-aş face un bine. Tata lucrează în domeniu şi m-a încurajat. A fost şi opţiunea mea, a fost 50/50. Am ales pentru că este un loc de muncă stabil, lucrezi devreme, eşti tânăr şi eşti încadrat. Riscul este destul de mare, trebuie să ai şi încredere şi curaj. Am mers pe învăţat şi pe încredere. Mi-e teamă la examenul scris la engleză", susţine un tânăr din Dolj, potrivit RTV. 

"Am ales poliţia pentru că trăiesc cu asta, am părinţii poliţişti şi am venit cu fratele meu la Academie acum şase ani şi m-a impresionat. Am zis că o să vin şi eu tot aici. E primul an când încerc, m-au sfătuit să fac ceea ce îmi place. Proba scrisă la istorie mi se pare cea mai dificilă. Probil n-o să petrec foarte mult timp cu familia", spune o absolventă de liceu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră