UPDATE: În epava planorului dispărut în august s-a găsit trupul unei persoane decedate

21 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: În epava planorului dispărut în august s-a găsit trupul unei persoane decedate

Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov a confirmat că aparatul de zbor găsit de un turist în zona Postăvarul este planorul dispărut în luna august în judeţul Braşov. În interiorului planorului a fost găsit trupul unei persoane decedate, cel mai probabil al pilotului, informează Rador.

Epava planorului dispărut în această vară ar fi fost găsită în zona vârfului Postăvarului, informează B1 TV. Un apel a fost făcut sâmbătă dimineață la 112 de către un turist aflat în zonă.

"Am avut confirmarea ISU, s-a sunat la 112 și s-au dat câteva elemente tehnice și imediat s-a pornit pentru verificări la fața locului, la vârful Postăvarului. Se pare că elementele date aparțin planorului. Până la verificări la fața locului, rămâne o incertitudine", a declarat prefectul din Brașov, Mihai Mohaci. El a mai spus că este vorba despre o "zonă dinspre Poiana Brașov. De la cabină se mai merge o oră într-o anumită direcție".

Zona este greu accesibilă, şi, deşi a fost survolată imediat după prăbușire, nu s-a găsit nimic.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că vom avea o confirmare 100% după ce echipele de jandarmi ajung la faţa locului. "Indiciile arată că e probabil ca planorul să fie. Ne-au dat telefonic elemente care arată că e planorul respectiv, dar așteptăm să ajungă jandarmii montani. Atunci vom avea confirmarea 100%", a spus Arafat.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră