Viaţa bate filmul. Cum a furat o femeie două chitare electrice din Dublin. Nu o să vă vină să credeţi unde le-a ascuns!

17 Iul 2017 | scris de Mara Răducanu
Viaţa bate filmul.  Cum a furat o femeie două chitare electrice din Dublin. Nu o să vă vină să credeţi unde le-a ascuns!

O femeie însărcinată de etnie romă, originară din România, a furat două chitare electrice în valoare de 6.000 de euro din Dublin, ascunzându-le sub fustă, cu ajutorul soţului ei, informează independent.ie, potrivit  News.ro.

Madelina Iancu, în vârstă de 19 ani, şi soţul ei, Veniamin Răducanu, în vârstă de 23 de ani, care mai au un copil, au furat cele două chitare electrice din magazine din Dublin, în două zile consecutive. Femeia a ascuns instrumentele muzicale sub fustă, după ce acestea au fost sustrase de soţul ei.

Potrivit Tribunalului districtual din Dublin, cuplul a furat o chitară electrică Gibson Les Paul, în valoare de 2,999 de euro, pe 2 iulie, şi o chitară Warner în valoare de 3.000 de euro, în următoarea zi, de la un alt magazin. Veniamin Raducanu, care a pretins că este interesat de muzică, a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru contribuţia sa la jaf, în timp ce sentinţa de şase luni de închisoare pentru Madelina Iancu a fost suspendată. Judecătorul Michael Walsh a spus că cei doi au plănuit cu atenţie jafurile. El a refuzat să suspende sentinţa pentru Veniamin Raducanu, după ce avocata Michelle Finan a argumentat că există jurisprudenţă referitoare la tratamentul egal al bărbaţilor şi femeilor cu acuzaţii identice. 

Judecătorul a spus că a făcut o ”distincţie subtilă” în legătură cu probele prezentate în fiecare caz. Madelina Iancu şi Veniamin Raducanu au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere. În ziua care a urmat celui dea-al doilea jaf, poliţia a descins la locuinţa lor cu un mandat de percheziţie, întâmpinând rezistenţă din partea celor doi, care au devenit violenţi. Chitarele au fost descoperite în stare bună într-o încăpere a locuinţei.

Madelina Iancu şi Veniamin Raducanu au pledat vinovaţi de furt şi de rezistenţă împotriva poliţiei, la tribunalul Coolmine din Blanchardstown, Dublin. Cuplul, originar din România, s-a stabilit în Irlanda în luna februarie. Cei doi nu au mai fost condamnaţi până în prezent.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră