Pandemia de coronavirus: prima noapte de restricții în România

24 Mar 2020 | scris de A.A.
Pandemia de coronavirus: prima noapte de restricții în România

Luni seara a fost prima noapte de restricții de circulație pe teritoriul României. Respectarea noii reguli a fost verificată de polițiști pe toate străzile din țară. Nu toți cei verificați avut documentele care să le permită să scape de amenzile de până la 5.000 de lei.

Marea majoritate a cetățenilor care se afla pe străzi după ora 22.00 a putut prezenta documentele solicitate de reprezentanții Poliției Române, respectiv acte de identitate, declarație pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării specificându-se clar traseul pe care îl parcurgeau sau legitimație de serviciu împreuna cu adeverința care demonstra calitatea de angajat.

Chiar dacă măsurile au fost transmise de două zile, au fost prezente pe străzi și persoane iresponsabile care au ignorat măsurile aprobate prin Ordonanța Militară nr. 2. Redăm mai jos un dialog între reprezentanții Poliției și câțiva cetățeni.

Polițist: Știți de noua lege care a intrat în vigoare. După ora 22:00 sunt interzise deplasările în alte condiții decât de la și la serviciu.

Polițist: Aveți un document de identitate?

Bărbat: Nu.

Polițist: Niciun document de identitate?

Bărbat: Nu. Le-am avut și nu le mai am.

Femeie: E o prostie chestia asta.

Jandarm: Câți oameni au murit până acum vi se pare că e o prostie?

(sursa DIGI24)

 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră