Criza în Italia: ajutor financiar în valoare de 400 de milioane de euro

29 Mar 2020 | scris de A.A.
Criza în Italia: ajutor financiar în valoare de 400 de milioane de euro

Criza în Italia capătă noi proporții. Cu un număr total de îmbolnăviri de peste 92.000, peste 10.000 de decese de la începutul pandemiei și cu un număr relativ constant de decese pe zi: intre 850-900 persoane, dar și însănătoșiri peste 12.000, populația se confruntă cu o nouă problemă: criza financiară.

În urma blocării totale a economiei, mulți au rămas fără locuri de muncă și și-au terminat repede puținele rezerve de care dispuneau. Astfel, oamenii au început să se revolte din ce în ce mai des pentru că au rămas și fără bani, și fără mâncare și nu au nicio posibilitate de a depăși acest impas.

In aceste condiții, în încercarea de a restabili moralul poporului premierul Giuseppe Conte a ales să vorbească astăzi şi despre cifrele care oferă speranţă.

„În acelaşi timp, există un număr care ne încurajează. Astăzi avem 1.434 de oameni care s-au vindecat, cel mai mare număr de până acum”, spune Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Cel mai important anunț și cel mai așteptat este ”că încă 4,3 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţia primarilor pentru nevoile oamenilor, iar 400 de milioane de euro vor merge direct către oamenii cei mai săraci, care nu îşi permit mâncare.”

„Prin aceste 400 de milioane, care vor fi distribuite către 8.000 de municipalităţi, vom putea să oferim vouchere de cumpărături şi mâncare”, a spus Giuseppe Conte, premierul Italiei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră