Premieră în România: Avem aromotologi, dar aromoterapia nu e recunoscută oficial

06 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Premieră în România: Avem aromotologi, dar aromoterapia nu e recunoscută oficial

Conferinţa se desfăşoară la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați deoarece aici există unica stație pilot din România în care se obțin extracte şi uleiuri esențiale, informează agerpres.ro

În cadrul acestei staţii se lucrează acum la obținerea de uleiuri esențiale din frunze de tarhon, procedură la care asista și cei peste o sută de participanți la conferință.

"Dacă vorbim despre uleiurile esențiale din tarhon, putem vorbi despre tratamentul afecțiunilor uro-genitale, dar și despre tratamentul rinitelor, alergiilor. Sunt cazuri de persoane care au renunțat la medicamente și se simt excelent folosind uleiurile esențiale de tarhon amestecat cu un ulei esențial de mușețel nobil. Sunt și alte afecțiuni ce pot fi tratate cu succes cu uleiuri esențiale — vorbim de afecțiunile provocate de viruși sau fungi, ciupercile, precum Candida sau E-coli. Sunt tratamente cu medicamente, care au durat patru-cinci ani, iar în trei luni de zile poți să echilibrezi întregul organism cu uleiurile esențiale care echilibrează organismul', a afirmat Cornelia Decu Chaumont, fondatorul primei Școli de Aromaterapie Științifică din România.

Chiar dacă, în România, aromaterapia nu este recunoscută de Ministerul Sănătății drept tratament acreditat al afecțiunilor, acest tip de terapie este studiată la facultățile de medicină în alte state europene. De aceea, Facultatea de Chimie Alimentară din Galați intenționează să lanseze programe de masterat și doctorat pe această disciplină.

"Nu vă ascund că, în proiectele noastre viitoare, poate vom face un master de aromaterapie, cu siguranță vom deschide calea de studii prin doctorat, la o cercetare aprofundată, dar am vrea să facem o deschidere și către piață, o piață care este solicitată, m-am convins de asta prin cererea mare de participare la această conferință a noastră', a declarat Petre Alexe, decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră