Clubul Bamboo, din Bucureşti, a ars din temelii. Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum (GALERIE FOTO)

21 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Clubul Bamboo, din Bucureşti, a ars din temelii. Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum (GALERIE FOTO) Galerie foto (7)

Un incendiu puternic a izbucnit în clubul Bamboo, din Bucureşti, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04:00.  Multe echipaje de intervenţie se află la faţa locului, unde a fost declanşat planul roşu de intervenţie.

Cel puţin 22 persoane au fost transportate la spital, dintre care una se află în stare gravă, fiind intubată  Victimele au fost duse la spitalele Pantelimon, Universitar, Colentina, Floreasca,  Elias. Dintre acestea, trei sau patru suferă de hipotermie, iar restul sunt intoxicate cu fum.

„În acest moment acționăm de pe laterale, focul este generalizat, flăcările sunt foarte mari. Ne concentrăm în acest moment pe stingerea și salvarea persoanelor. Nu știm câte persoane se aflau în interior. La sosirea primului echipaj, se începuse evacuarea. Nu excludem posibilitatea să mai fi rămas persoane înăuntru. Am constituit echipe de căutare-salvare.

Vizavi de club sunt blocuri de locuințe, acestea nu sunt în pericol nici din cauza flăcărilor, nici din cauza fumului. Lângă club există însă un altul, iar aici există posibilitatea de extinderea. Planul roșu a fost declanșat la ora 04:00”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului.

"Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun dar există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior deși primele echipaje de la detașamentul Băneasa, care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea interioară a spațiilor", a precizat reprezentantul ISU București.

El a adăugat că acele echipe de pompieri intrate în primă fază în incinta clubului pentru căutarea de persoane care nu s-au putut evacua au fost nevoite să iasă după ce au început să se prăbușească elementele de construcție din cauza incendiului.

"Au constituit o echipă de căutare-salvare, au intrat, au verificat cât de mult au putut în condițiile de vizibilitate din cauza fumului și faptul că la momentul sosirii acestora prima comunicare pe stație a fost că este o ardere violentă care a cuprins deja o suprafață semnificativă. Ulterior, acele elemente de construcție s-au prăbușit, au părăsit în mod progresiv și pompierii zona interioară și au acționat în mod preponderent din exterior", a mai afirmat Daniel Vasile.

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a menționat și el, într-o declarație de la fața locului, întrebat dacă ar mai fi persoane rămase în clubul incendiat, că se va ști dacă sunt astfel de victime după ce pompierii vor putea intra și vor căuta în zona distrusă, scrie agerpres.ro.

"La acest moment, persoane de salvat efectiv nu avem. Deci dacă sunt persoane surprinsă înăuntru, din păcate, cel mai probabil vor fi găsite decedate. Colegii de la pompieri continuă acum lupta cu incendiul și la un moment vor începe să verifice zona care a fost afectată și să vedem apoi dacă au fost persoane surprinse care nu au putut să iasă", a spus Arafat.

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 07:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente etc.

UPDATE

Clădirea clubului este prăbușită în cea mai mare parte, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

UPDATE

Dintre toate persoanele transportate la spitale, 20 au fost transportate de ambulanţele SMURD şi SABIF, se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti-Ilfov, postat în pagina sa de Facebook.
»La Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare cu mijloace proprii) şi au ramas 3 internate, dintre care unul intubat;

»La Universitar au fost 5 persoane şi au plecat toate persoanele;

»La Pantelimon au fost 2 persoane prezentate, ambele internate;

»La Colentina s-au prezentat 3 persoane şi a rămas una singură internată;

»La Elias - o persoană transportată a fost internată.

»La Spitalul de Arşi nu sunt persoane internate.

UPDATE

Clubul, foarte cunoscut în lumea mondenă, a cărui valoare este estimată la câteva milioane de euro, a ars în totalitate, potrivit ultimelor informaţii difuzate la ora redactării acestei ştiri.

"La faţa locului au intervenit  30 autospeciale stingere, 2 autoscări, 4 descarcerări, 20 ambulanţe Smurd, 4 ambulanţe Smurd cu medic, 4 autospeciale pentru transport victime multiple, 2 Spitale Mobile, 1 CBRN,  scafandri, Detaşamentul Special de Salvatori.

S-a constituit un punct de triaj al victimelor. S-a dispus chemarea la serviciu a tuturor pompierilor din turele libere.  Arderea s-a manifestat pe o suprafaţă de aprox. 2500-3000mp", potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră