Cât de vulnerabil este un premier acuzat de plagiat

20 Ian 2022 | scris de A.V.
Cât de vulnerabil este un premier acuzat de plagiat

Universitatea Națională de Apărare Carol I anunță că verifică teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă după ce jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat că a plagiat teza, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003. Primul ministru a explicat deja lucrarea  „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, scrie rfi.ro.

 

O reactie a avut și preşedintele Klaus Iohannis care consideră corectă şi necesară decizia sefului guvernului de a solicita analizarea tezei sale de doctorat. Seful statului a mai spus că nu va mai comenta subiectul până la o decizie finală.

Nicolae Ciucă este cel de-al doilea premier acuzat de plagiat în timpul exercitării mandatului. Primul a fost Victor Ponta.

Un plagiat la un premier cu grad militar devine o vulnerabilitate națională care se transferă asupra întregii țări, apreciază profesorul universitar Ciprian Mihali.

El spune că verificările în astfel de situații sunt minuțioase și că acest caz va fi, cel mai probabil, tergiversat până când opinia publică îl va uita.

Continuarea, AICI

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră