Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană:"România este în pericol de a-şi pierde imaginea pozitivă"

01 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană:"România este în pericol de a-şi pierde imaginea pozitivă"

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) se teme că modificările aduse Codului Penal, adoptate marţi seara, vor avea impact negativ asupra relațiilor economice bilaterale româno-germane.

Modificările aduse ieri Codului Penal și Codului de Procedură Penală prin Ordonanță de Urgență pune, în opinia companiilor germane din România, sub semnul întrebării voința noului Guvern de a continua fără compromisuri lupta împotriva corupției, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ Româno-Germane, remis redacţiei site-ului miscareaderezistenta.ro de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

O limitare a principiilor statului de drept și pericolul reapariției corupției vor avea evidente efecte negative asupra dezvoltării economice a țării, opinează AHK România.

"Aceste acțiuni transmit un puternic semnal de nesiguranță în rândul investitorilor germani și pot influența negativ strânsele relații economice dintre România și Germania", se arată în comunicat.
"România este în pericol de a-și pierde imaginea pozitivă, recâștigată cu greu în ultimul an. Acest lucru este cu atât mai regretabil, cu cât România își slăbește astfel poziția sa ca amplasament investițional stabil și de încredere, mai cu seamă în contextul politic delicat la nivel global", se arată în încheierea comunicatului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră