Semnal de la investitorii germani: Continuarea relaţiilor economice româno-germane este condiţionată de stabilitatea juridică

23 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Semnal de la investitorii germani: Continuarea relaţiilor economice româno-germane este condiţionată de stabilitatea juridică

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană dă un semnal autorităţilor române printr-un comunicat în care afirmă că de stabilitatea juridică din ţara noastră depind amplasamentele investiţionale şi, deci, continuarea bunelor relaţii economice germano-române.

Comunicatul afirmă că pentru economia germană, România este un partener economic strategic, iar relaţiile economice bilaterale au crescut şi în 2016.

„Companiile germane au investit în ultimii 25 de ani continuu și pe termen lung în România, contribuind decisiv la transferul de tehnologii și la creșterea competitivității economiei românești”, mai arată comunicatul. 

Însă stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice și politice cât și condițiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investițional, se arată în comunicatul remis site-ului miscareaderezistenta.ro de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Mai mult de atât, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană subliniază că, în afara stabilităţii şi predictibilităţii amintite, „companiile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupție și își doresc continuarea acesteia”.

În context, comunicatul subliniază că „nu doar companiile germane au nevoie de stabilitate juridică și de un mediu de afaceri stabil, pentru a putea investi în continuare în România și a crea noi locuri de muncă”.

Circa 8000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România și au contribuit decisiv la crearea și siguranța locurilor de muncă.

Conform estimărilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, companiile germane au peste 250.000 de angajați în România. Investițiile germane directe însumează 8 miliarde de euro, se mai arată în comunicat, care precizează că schimburile comerciale se ridică la peste 24 de miliarde de euro în primele 11 luni din 2016, adică 20% din totalul comerţului exterior al României.

Germania are un nou ambasador în România. Ambasadorul Cord Meier-Klodt a prezentat marţi, 17 ianuarie, preşedintelui României, Klaus Iohannis, scrisoarea sa de acreditare semnată de preşedintele federal Joachim Gauck, preluând astfel, în mod oficial, mandatul său de nou ambasador al Republicii Federale Germania în România.
 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră