Fost ministru al Mediului: O manipulare grosolană pe tema câinilor de la stână. Legea e din 1976!

16 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Fost ministru al Mediului: O manipulare grosolană pe tema câinilor de la stână. Legea e din 1976!

Fostul ministru al Mediului și al Schimbărilor Climatice, Korodi Attila (UDMR), a atacat în termeni duri decizia Guvernului Cioloș de a suspenda până în aprilie 2016 noile reglementări intrate în vigoare în Legea Vânătorii şi a Fondului Cinegetic, prin care se interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi se limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îi poate deţine.

“De câteva zile văd o manipulare grosolană pe tema câinilor de la stână. Reglementarea limitării numărului de câini pe lângă o stână este din 1951. Mai restrictivă și al cărui conținut era în vigoare încă și astăzi dimineață este cea din 1976, repetată în legea adoptată în 1996 și reînnoită în legea adoptată în 2006. Acest text a apărut și în ultima lege a vânătorii.

Scandalul a început în momentul în care oameni corecți de la Garda de Mediu au avut curajul să le vadă și implementate. De ce nu întreabă nimeni experții pe probleme de biodiversitate cu privire la anormalitățile privind paza cu câini a turmelor de oi? Sau poate spitalele.

Gestul de astăzi dimineață al Guvernului este ridicol. Au fost întrebați reprezentanții Ministerului Mediului? Dialogul cu societatea nu este egal cu fuga de o sperietură aplicată de ciobanii revoltați. Ei au dreptate că sectorul lor a pierdut mult, pentru că prețul cărnii de oaie este aproape la o treime față de anii trecuți. Trebuie găsite soluții și acolo, nu la scandaluri artificiale. Păcat.

Și mai rău de atât este comunicatul de presă al președintelui PSD Dragnea, care a cerut președintelui Iohannis să retrimită în Parlament o lege, care de câteva luni este publicată în Monitorul Oficial. Bravo! Populismul să trăiască”, a notat Korodi pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră