Băsescu: Dan Adamescu, ucis fără să fi fost condamnat la moarte

24 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu: Dan Adamescu, ucis fără să fi fost condamnat la moarte

Fostul preşedinte Traian Băsescu lansează acuzaţii grave la adresa procurorilor şi judecătorilor care au instrumentat dosarul lui Dan Adamescu, după ce omul de afaceri, condamnat la patru ani de închisoare, a decedat în urma unei septicemii la un spital privat.

"Datorită stării de sănătate avocaţii domnului Adamescu au cerut în mod repetat instanţelor, eliberarea condiţionată a milionarului. Avea acest drept din cauza stării de sănătate. Procurorii DNA au avut în mână toate actele medicale ale omului, acte care demonstrau o situaţie critică a sănătăţii. Cu toate acestea, au cerut cu înverşunare menţinerea stării de încarcerare. Mai mult, starea de sănătate a fost agravată de boli contractate în penitenciar. Judecătorii, şi ei, cu actele medicale în mână, dar obedienţi şi înspăimântaţi de presiunea procurorului DNA, au menţinut starea de încarcerare a unui om slăbit de boală până la epuizare.
Acest om a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept", scrie Băsescu pe Facebook .

El se întreabă retoric dacă ştim oare câţi oameni simpli, necunoscuţi, dar bolnavi, mor anual în penitenciare din cauza dispreţului pentru viaţa deţinuţilor al procurorilor şI judecătorilor, şi este sceptic că Inspecţia CSM va face vreo anchetă în acest caz.

"Ei sunt oameni simpli, nu sunt milionari ca Adamescu şi mor neştiuţi de nimeni. Aştept să fiu acuzat de CSM pentru afectarea independenţei justiţiei. Sau poate Inspecţia CSM va ancheta deciziile judecătorilor în astfel de cazuri? Nu cred", mai susţine Băsescu.

Deşi Dan Adamescu a fost etichetat drept "miliardarul lui Băsescu" deoarece ziarul pe care îl patrona nu l-a atacat cât timp s-a aflat în fruntea statului, fostul preşedinte neagă că ar fi fost apropiat de omul de afaceri.

"O mare minciună. Poate am fost în acelaşi timp în acelaşi salon la diverse recepţii. Cu domnul Adamescu am discutat însă o singură dată la Cotroceni, când am discutat şi cu alte societăţi de asigurare. Voiam să aflu care este potenţialul societăţilor româneşti de a face asigurări private de sănătate. Recunosc, nu m-a convins că asigurările private de sănătate pot fi făcute numai de asiguratori români, atâta timp cât aveau uriaşe întârzieri la plata asigurărilor auto CASCO şi RCA", susţine Băsescu.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră