UPDATE. Baie de sânge la Focşani. Patru persoane au murit într-o bătaie cu furci şi topoare

28 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Baie de sânge la Focşani. Patru persoane au murit într-o bătaie cu furci şi topoare

Municipiul Focşani a consemnat în noaptea de marţi spre miercuri cel mai grav incident din ultimii două zeci de ani. Două grupări interlope s-au bătut cu furci şi topoare din cauza unui conflict mai vechi. Trei bărbaţi au murit pe loc, iar o femeie de 44 ani, la spital, medicii nemaiputând să o salveze după ce a fost înjunghiată. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader, a declarat că incidentul a izbucnit în jurul orei 00.30, pe strada Gheorghe Doja din Focşani, între membrii a două grupări interlope, pe fondul consumului de alcool şi cel mai probabil din cauza unor neînţelegeri mai vechi. Se vehiculează că unul dintre motive ar fi custodia unui copil sau o escapadă amoroasă, conform hotnews.ro

Cele două grupări s-au bătut cu furci şi topoare. Trei bărbaţi au fost loviţi cu topoarele şi au decedat pe loc, în timp ce o a patra persoană, o femeie, a fost preluată de medici şi transportată la Spitalul Judeţean din Focşani, cu o plagă înjunghiată. Ea a decedat la scurt timp.

Toader a mai spus că doi dintre agresori au reuşit să fugă cu un autoturism şi au fost prinşi de politişti în localitatea Dumbrăveni, iar alţi cinci bărbaţi implicaţi în conflict au fost ridicaţi de anchetatori şi duşi la Parchet. De asemenea, alte două persoane au fost prinse miercuri dimineaţă. La locul conflictului au fost găsite două topoare.

'Un număr de opt persoane sunt audiate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. În funcție de audieri, vor fi stabilite măsurile legale', a precizat miercuri, pentru Agerpres, Bogdan Toader.

Martori au declarat pentru România TV că Poliţia ar fi intervenit abia după ce evenimentul s-a consumat, deşi au fost anunţaţi mult mai repede, dar politiştii neagă acuzaţiile.

Primarul Focşaniului, Cristian Misăilă, spune că incidentul a fost declanşat de o criză de gelozie.  "Din informaţiile pe care le am, scandalul ar fi pornit din cauza geloziei, a fost un conflict spontan, care acum este sub cercetarea anchetatorilor(...) au mai avut conflicte, nu pe teritoriul municipiului, s-au mai răfuit cu diverse ocazii, la anumite târguri din zona Vidra, dar nu de asemenea amploare. În familiile de romi, având in vedere legile lor interne, se mai întâmplă asemenea răfuieli, dar care nu au degenerat niciodată în asemenea tragedie”, a  declarat Misăilă pentru news.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră