Avertisment pentru guvernanţi: România riscă să ajungă în situaţia Greciei. Va urma colapsul!

26 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Avertisment pentru guvernanţi: România riscă să ajungă în situaţia Greciei. Va urma colapsul!

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Vasile Bar, avertizează că mediul privat nu poate susţine creşterile salariale din sectorul public, România fiind foarte aproape de colaps şi la un pas de a urma criza din Grecia de acum cinci ani.

"Mediul de afaceri este total îngrijorat de ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Practic, creşterea alarmantă a cheltuielilor în sectorul public ne poate duce în scurt timp să ajungem în situaţia Greciei de acum 5 - 6 ani. Riscurile sunt enorme. Mediul de afaceri nu poate susţine cheltuielile care sunt astăzi, respectiv creşterile alarmante ale cheltuielilor cu salariile din instituţiile publice! (...) Suntem în situaţia în care agenţii economici trebuie să plătească taxe duble pentru a putea susţine această creştere alarmantă! Această creştere nu se poate susţine decât prin creşterea taxelor şi impozitelor sau prin reducerea angajaţilor din sistemul public care astăzi au ajuns la aproape 1,5 milioane faţă de 500.000 câţi erau în 2004",  a  declarat Vasile Bar, în şedinţa Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud, conform mediafax.ro.

El a mai spus că s-au mărit salariile din sectorul public fără să fi ieşit cineva în stradă, iar acestea au ajuns să fie sunt de trei ori mai mari decât în privat, ceea ce este o anomalie şi va duce ţara în colaps.

"Este o problemă extrem de gravă şi vă rog să o semnalaţi la nivelul Guvernului pentru că este o mare anomalie! S-au dat creşteri salariale fără să le ceară nimeni! Nimeni nu a ieşit în stradă să facă grevă! Ceea ce este astăzi este un dezastru! În sistemul public salariile sunt aproape de trei ori mai mari decât în sistemul privat. Este o anomalie! (...) Ţara va ajunge în colaps" , a mai spus Vasile Bar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră