Vești bune! O nouă autostradă va ajunge până la granița României. Vezi când va fi gata

03 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Vești bune! O nouă autostradă va ajunge până la granița României. Vezi când va fi gata


Relevantă este însă vestea dată miercuri de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor din Ungaria. Prezent la Oradea, Taso Laszlo a anunțat că Guvernul de la Budapesta a demarat proiectul pentru autostrada M4, care va ajunge până la granița româno-ungară, în apropriere de Oradea.
Prelungirea autostrăzii M35 de la Debrecen spre Berettyoujfalu este estimată la 69 miliarde de forinți (22 milioane de euro). Taso a adăugat că încă de la sfârșitul lunii mai este vizibil pe agenda UE proiectul de absorbție a fondurilor în acest scop.
Terenul a fost deja predat de statul ungar contractantului lucrării, aceasta urmând să înceapă încă din luna iunie. Tronsonul Berettyoujfalu-Vama Borș va costa aproximativ 81 miliarde de forinți, iar lucrările vor fi demarate în septembrie.
Conform dehir.hu, autostrada M4 va ajunge la granița României până la finele anului 2018.
De partea opusă a graniței, parlamentarul român Cseke Attila este convins că nu se va construi nimic în perioada următoare. În aprilie 2015, CNADNR a ales o firmă româno-spaniolă pentru tronsonul de autostradă de 64 km dinspre Borș spre A3, însă firma nu a demarat nici până acum lucrările.
Termenul de predare este mai 2017, pentru proiect fiind alocați din partea Guvernului român 701 milioane lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră