ATENTATE LA PARIS. Cine sunt atacatorii identificaţi până în prezent. Ei au produs MASACRUL din capitala Franţei!

16 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
ATENTATE LA PARIS. Cine sunt atacatorii identificaţi până în prezent. Ei au produs MASACRUL din capitala Franţei!

Întreaga Franță a ținut, astăzi la prânz (13:00, ora României) un minut de reculegere, în memoria victimelor atentatelor de la Paris. Și în alte țări au avut loc la aceeași oră acțiuni de solidaritate și s-a păstrat un minut de reculegere.Forțele de ordine, care sunt interesate și de conexiunile belgiene ale atacatorilor, sunt în căutarea unui „individ periculos”, Salah Abdelsalam (sau Abdelslam), un francez suspectat că a participat la atacurile de vineri împreună cu frații săi. Premierul Manuel Valls vorbește despre un „război” care va fi lung și dificil și a avertizat în privința posibilității de a fi comise noi atacuri în zilele sau săptămânile următoare. „Știm că sunt încă în pregătire operațiuni, nu numai în Franța, ci și în alte țări europene”, a spus Valls. 

- Ismael Omar Mostefai, cetățean francez de 30 de ani, care s-ar fi aruncat în aer la Bataclan. A fost primul kamikaze identificat de autorități, după ce i s-au luat amprentele. Era cunoscut serviciilor pentru radicalizarea sa.

- Abdelhamid Abaaoud, un belgian de 27 de ani, este  unul dintre cei mai activi militanți ai Statului Islamic, potrivit postului belgian de radio RTL. Oficiali belgieni au spus luni că el este suspectat că ar fi organizat atacurile din Paris.

Bilal Hadfi, un franco-belgian de 20 de ani, s-a aruncat în aer lângă Stade de France.Există relatări conform cărora el s-a aflat în Siria, unde a aderat la gruparea jihadistă Statul Islamic. 

Ahmad Al-Mohammed este un sirian de 25 de ani originar din orașul sirian Idlib. Amprentele lui s-au potrivit cu cele ale unui individ care s-a înregistrat ca refugiat, luna trecută, în Grecia. Autenticitatea pașaportului încă nu a fost confirmată. 

Samy Amimour, cetățean francez de 28 de ani, locuia într-o suburbie a Parisului. A fost un alt kamikaze de la Bataclan. Poliția spune că era în atenția serviciilor de informații încă din 2012. Potrivit familiei, el s-a dus în Siria în 2013. Trei dintre rudele sale sunt în atenția autorităților.

Brahim Abdelsalam, 31 de ani, s-a aruncat în aer pe Bulevardul Voltaire din Paris. Era cetățean francez rezident în Belgia.

Saleh Abdelsalam, un belgian în vârstă de 26 de ani, este căutat în continuare. Este acuzat că a închiriat mașină folosită de atacatorii de la Paris. El a fost chestionat de poliție la scurt timp după ce au început atacurile. Este fratele lui Brahim Abdelsalam. Mai rămâne de identificat încă un individ despre care se crede că ar avea legătură cu atacurile de la Paris.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră