Atac la Donald Trump jr: Confundă România cu jungla africană!

18 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Atac la Donald Trump jr: Confundă România cu jungla africană!

Prezenţa în România a lui Donald Trump jr, fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump, mediatizată mai mult pentru partidele de vânătoare la care participă, nu este văzută cu ochi buni de iubitorii de animale care, cer încă o dată, interzicerea vânătorii.

"Mă așteptam ca venirea fiului președintelui Trump în România să reprezinte un câștig și o mândrie pentru noi, întocmai ca vizitele frumoase ale prințului Charles, celebru pentru actele sale caritabile, promovarea tradițiilor românești și turismului în Transilvania. Din păcate, (...) el confundă România cu jungla africană. (...) Pentru mine este o mare dezamăgire. (...) Poate că măcar acum, conducătorii României vor înțelege că trebuie să ne aliniem legislației țărilor europene cu adevărat civilizate și vor lua măsuri pentru interzicerea vânătorii, acest așa-zis sport barbar și primitiv. Numai așa, (...) ne vom păstra demnitatea", afirmă Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Fiul cel mare al preşedintelui SUA, ar fi ajuns, joi, în extremitatea estică a judeţului Alba, unde a vizitat castelul Bethlen-Haller din localitatea Cetatea de Baltă şi a vânat pe un fond privat din zona localităţii, au declarat pentru mediafax.ro surse din administraţia locală.

În ultimele zile au apărut mai multe informaţii că Donald Trump Jr. se află într-o vizită privată în România şi că ar fi participat şi în judeţul Giurgiu la o partidă de vânătoare.

Donald Trump jr. a venit în România împreună cu unul din cei cinci copii ai săi la invitaţia unor persoane private. Unele publicaţii au scris că fiul preşedintelui american ar fi venit la invitaţia unui politician român, conform hotnews.ro.

Întrebat joi dacă e adevărat că s-a întâlnit şi a mers la vânătoare cu fiul lui Trump, preşedintele Iohannis a negat. "Nu este nimic adevărat. Şi oricum eu nu merg la vânătoare, mie îmi plac animalele, dar vii", a declarat şeful statului.

Reputaţia de vânător a lui Trump jr este deja un subiect de controverse şi scandaluri la nivel internaţional. De pildă, în noiembrie 2016 s-a aflat la o partidă de vânătoare în Turcia, unde presa a scris că a ucis două capre salbatice. Presa turcă a amintit criticile asociaţiilor pentru protecţia animalelor după ce în 2012, de pildă, au apărut imagini cu Donald Trump jr. ţinând într-o mână un cuţit, iar în cealaltă coada unui elefant ucis. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră