ANUNŢUL POLIŢIEI pentru şoferi. Nu-l ignoraţi!

03 Iul 2017 | scris de Mara Răducanu
ANUNŢUL POLIŢIEI pentru şoferi. Nu-l ignoraţi!

Poliția Română a făcut un anunț cu privire la condițiile în care se circulă în Capitală, din cauza ploilor torențiale. ”În București, la această oră, se circulă în condiții de ploaie, suprafața carosabilă este umedă, iar neadaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere crește riscul conducătorilor de vehicule să fie implicați în evenimente rutiere. Nu sunt intersecții blocate și nu sunt probleme în ceea ce privește circulația vehiculelor.

Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo rutiere și a unui carosabil umed, să pastreze o distanța suficientă față de vehicului din față, pentru a putea frâna în siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

Totodată, recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, să traveseze doar la culoarea verde a semaforului, iar în cazul în care traversarea se face prin locuri semnalizate prin indicatoare și marcaje, să traverseze dupa ce s-au asigurat, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția și au oprit.”, a transmis Poliția Română prin intermediul Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră