UPDATE. Ana Birchall, propusă interimar la Ministerul Justiţiei

09 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Ana Birchall, propusă interimar la Ministerul Justiţiei

Premierul Sorin Grindeanu i-a propus joi președintelui Iohannis nominalizarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ca ministru interimar al Justiției.

"Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare", precizează Guvernul într-un comunicat. 

Într-o postare pe Facebook, Ana Birchall promite săasigure bunul mers la Justiţiei. "Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a îndeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate și echilibru. Îmi doresc ca alături de instituțiile care au atribuții și responsabilități în acest domeniu, de reprezentanți ai societății civile și mass media, precum și printr-un dialog transparent cu partenerii noștri externi să putem asigura bunul mers al justiției, ca o premisă fundamentală a unei democrații consolidate", afirmă Ana Birchall.

Conform Legii privind organizarea şi funcţionarea Guvernului, premierul are la dispoziţie 45 de zile pentru numirea unui nou titular la Ministerul Justiţiei. Numirea în funcţia de membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, se face de preşedintele României, la propunerea primului-ministru, mai prevede legea.

Nominalizarea Anei Birchall ca interimar vine după ce Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră