Ministerul Justiției așteaptă propuneri pentru reducerea supraaglomerării din pușcării

26 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Justiției așteaptă propuneri  pentru reducerea supraaglomerării din pușcării

Prin acest proces Ministerul Justiției dorește informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România, aducând în atenția publicului planul de măsuri adoptat împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) la 30 iunie 2016.

Ministerul Justiției urmărește astfel crearea unei platforme prin care societatea civilă să exprime puncte de vedere cu privire la unele opțiuni identificate de Ministerul Justiției în vederea îmbunătățirii efective și sustenabile a condițiilor de detenție ce includ și supraaglomerarea.

Potrivit comunicatului Ministerului Justiției, contribuțiile primite vor sprijini definitivarea unui pachet de măsuri integrate, pe termen scurt, mediu și lung care să ducă la reducerea sustenabilă a supraaglomerării și îmbunătățirea condițiilor de detenție: măsuri pentru consolidarea infrastructurii, măsuri pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor private de libertate, facilitarea reintegrării sociale, consolidarea probațiunii, măsuri legislative.

Consultarea este susținută în plan local și printr-o serie de întâlniri regionale la Iași, Timișoara, Cluj, Craiova și București cu parteneri instituționali și organizații neguvernamentale.

În comunicat se mai precizează că data limită până la care sunt așteptate propuneri din partea cetățenilor este 9 septembrie 2016.

Mai multe detalii referitor la aceasta consultare puteți găsi aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră