Ambasadoarea Franței în România aduce un omagiu femeilor, de 8 Martie

08 Mar 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Ambasadoarea Franței în România aduce un omagiu femeilor, de 8 Martie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, aduce un omagiu femeilor care, de-a lungul timpului, prin creativitatea, expresivitatea și originalitatea gândirii lor, au creat un dialog dinamic între cultura românească și cea franceză, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franţei.

„De 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, doresc să aduc un omagiu femeilor care au contribuit atât de mult la dialogul dintre cultura românească și cea franceză. Scriitoarele Martha Bibescu, Anna de Noailles și Elena Văcărescu, actrița Elvira Popescu, psihanalista Elizabeth Roudinesco, creatoarea de modă Sonia Rikyel sau sopranele Angela Gheorghiu și Leontina Ciobanu Văduva, prin creațiile lor, au construit punți de legătură între România și Franța. Tocmai acest dialog al culturilor este elementul care va fi pus în valoare de sezonul Franța-România, care va debuta în decembrie 2018.  Acest dialog va permite, de asemenea, consolidarea legăturilor de prietenie, care unesc cele două țări ale noastre de mai multe secole. Femeile artiști, femeile de litere, femeile de acțiune își vor aduce contribuția și propria viziune la acest sezon, în spiritul mișcării #JamaisSansElles, care militează pentru reprezentarea egală a sexelor în domeniul profesional, la care am aderat cu plăcere”, a declarat ambasadoarea Franței în România.

#JamaisSansElles este o mișcare în favoarea diversității, promovată de peste o sută de antreprenori, și personalități din IT, mass-media, educație și politică, care participă frecvent la dezbateri și evenimente publice. Aderarea lor la mișcarea #JamaisSansElles implică refuzul acestora de a participa la evenimente la care nu sunt invitate sau asociate și femei.

Printre personalitățile care susțin mișcarea #JamaisSansElles se numără președintele Republicii franceze, Emmanuel Macron, și ministrul pentru Europa și Afaceri Externe, Jean- Yves Le Drian.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră