Regizorul Cristian Mungiu va fi distins cu Legiunea de Onoare

17 Oct 2017
Regizorul Cristian Mungiu va fi distins cu Legiunea de Onoare

Regizorul Cristian Mungiu va fi distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, de către doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care va avea loc joi, 19 octombrie, la Reședința Franței, anunţă un comunicat al ambasadei, remis site-ului miscareaderezistenta.ro.

Anunţul privind distincţia care îi va fi oferită lui Cristian Mungiu fusese făcut iniţial vineri seară, de către directorul Institutului Cultural Francez, Christophe Gigaudaut, la gala de deschidere a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, potrivit News.ro

"Anul acesta, Franţa are plăcerea şi onoarea de a-l decora pe cel mai bun ambasador franco-român, Cristian Mungiu. Dragă Cristian, ai primit deja oficial Ordinul Cavaler al Artelor şi Literelor acordat de ministerul francez. Săptămâna viitoare, doamna ambasador a Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, îţi va acorda însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional Legiunea de Onoare, ceea ce înseamnă o recunoaştere a preşedintelui Republicii Franceze pentru serviciile aduse Franţei", a fost anunţul directorului Gigaudaut. 

Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinemateca Eforie. Filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu, a fost proiectat în prezenţa echipei la gala de deschidere a evenimentului. 

Ambasada Franţei şi Institul Francez sunt partenerii acestui eveniment. 

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce din 2010 în România cele mai importante filme arthouse ale anului şi pe cei mai reputaţi cineaşti, va avea loc anul acesta în şapte oraşe din ţară: Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Arad şi Suceava.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, reaminteşte News.ro.

Alte stiri din Film

Ultima oră