AL OPTULEA deces în România, al unui pacient infectat cu coronavirus

23 Mar 2020 | scris de M.C.
AL OPTULEA deces în România, al unui pacient infectat cu coronavirus

O femeie de 72 de ani, infectată cu noul coronavirus, a murit luni dimineaţă, informează Grupul de Comunicare Strategică.

"În această dimineaţă a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmate pozitiv la COVID-19", afirmă sursa citată.

Femeia în vârstă de 72 ani era internată din 21 martie în Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (NU are istoric de călătorie, NU a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv). 

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 576, cu alte 143 cazuri noi confirmate, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțate într-o zi de la apariția COVID-19 în România.

Între cazurile noi este și cel al unui deținut, care se află internat la spitalul penitenciar Jilava.

Bărbatul, încarcerat în primă fază la Secția 13 Poliție din Capitală, conform surselor G4Media.ro, a fost inițial testat negativ, iar la Spitalul Penitenciar Jilava, al doilea test a ieșit pozitiv pentru COVID-19.

”Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.” a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE

Încă o persoană infectată cu noul coronavirus a decedat în România.

Un bărbat de 71 de ani din Suceava este a cincea victimă a epidemiei de coronavirus din România. Decesul său a fost confirmat, luni.

Bărbatul fusese internat la Spitalul Județean Suceava pe 21.03.2020 și confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

UPDATE

Al șaselea deces de coronavirus în România a fost înregistrat luni. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani din Arad, care a fost confirmat astăzi cu COVID-19.

„A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, anunță Grupul de comunicare strategică.

Este al treilea deces înregistrat luni, după ce și duminică au murit trei oameni.

UPDATE

Grupul de Comunicare Strategică anunţă cel de-al şaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus, un bărbat de 65 de ani internat la Spitalul Universitar Bucureşti.

Potrivit sursei citate, decesul a fost înregistrat luni seara, bărbatul fiind confirmat pozitiv cu noul coronavirus pe 21 martie.

Acesta necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID-19 pe 20 martie, care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", unde a murit. 

UPDATE

Marți dimineață a fost înregistrat al  optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020.

Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului.

Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră