Vești bune pentru fermierii români: s-au alocat fonduri de 15 milioane de euro

02 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
Vești bune pentru fermierii români: s-au alocat fonduri de 15 milioane de euro

Este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, lansat de Comisia Juncker.

"Anunțul făcut de BEI, de a furniza finanțarea de tip capital de stat (seed finance) pentru IMM-urile românești din agricultură, oferă un binevenit impuls investițiilor, creării de locuri de muncă și creșterii economice în zonele rurale.

Acest proiect ar trebui să funcționeze drept model de bază pentru cele similare, în așteptare, în întreaga Europă rurală", a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan.

Agricover Credit IFN este, în prezent, singura instituție financiară din România axată în mod exclusiv pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor. Obiectivul împrumutului de la Banca Europeană de Investiții (BEI) este de a ajuta la găsirea de soluții pentru lipsa finanțărilor necesare IMM-urilor agricole din România și de a contribui, astfel, la o mai bună utilizare a potențialului agriculturii românești.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră