Accident pe Autostrada Soarelui. Parchetul a deschis dosar penal

05 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Accident pe Autostrada Soarelui. Parchetul a deschis dosar penal

Liliana Bănescu, prim procuror în cadrul instituției, a declarat că anchetatorii urmează să stabilească dinamica accidentului şi să audieze persoanele implicate şi martorii care au văzut ce s-a întâmplat. 

"A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă și vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e ușor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situații medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor", a afirmat Bănescu. 

Ea a precizat că, deocamdată, datele din dosar sunt într-o fază preliminară, având în vedere că investigația în teren nu a fost finalizată, polițiștii făcând în continuare măsurători, determinarea alcoolemiei persoanelor implicate și culegere de alte probe.

Întrebată dacă au fost identificate până în acest moment persoana sau persoanele cu responsabilități în producerea accidentului în lanț, reprezentantul Parchetului a spus că în prezent nu apar în dosar nume de persoane care ar putea fi considerate vinovate. 

Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne anunţă că, în urma accidentului din această dimineaţă, de pe Autostrada A2, au decedat trei persoane şi au fost rănite 60, 41 fiind transportate la spitalele din Bucureşti.

13 victime au fost transportate la Spitalul de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”.

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunseseră iniţial la Spitalul din oraşul Lehliu, însă medicii au luat decizia, în urma triajului, să fie transferaţi la Bucureşti.

La faţa locului au intervenit opt ofiţeri ISU, 86 de subofiţeri, nouă medici şi 22 de asistenţi.

Traficul rutier este blocat pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, în zona în care a avut loc accidentul de circulaţie.

Citeşte şi :

ACCIDENT TERIBIL pe Autostrada Soarelui: 3 morţi, 60 de răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU de intervenţie (VIDEO)

Adjunctul de la Rutieră: Este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2!

Accident pe A2. O parte dintre victime, transportate la spitalele din Lehliu şi Bucureşti

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră