ACCIDENT TERIBIL pe Autostrada Soarelui: 3 morţi, 60 de răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU de intervenţie (VIDEO)

05 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
ACCIDENT TERIBIL pe Autostrada Soarelui: 3 morţi, 60 de răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU de intervenţie (VIDEO)

UPDATE 13:15 - Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne anunţă că, în urma accidentului din această dimineaţă, de pe Autostrada A2, au decedat trei persoane şi au fost rănite 60, 41 fiind transportate la spitalele din Bucureşti.

13 victime au fost transportate la Spitalul de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”.

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunseseră iniţial la Spitalul din oraşul Lehliu, însă medicii au luat decizia, în urma triajului, să fie transferaţi la Bucureşti.

La faţa locului au intervenit opt ofiţeri ISU, 86 de subofiţeri, nouă medici şi 22 de asistenţi.

Citeşte şi :

Adjunctul de la Rutieră: Este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2!

Accident pe A2. O parte dintre victime, transportate la spitalele din Lehliu şi Bucureşti

UPDATE 12:13 - George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului produs pe Autostrada A2 sunt 60 de victime dintre care trei decedate şi 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

„În acest moment au fost implicate un număr de 29 de autovehicule. Victime, totalul lor, a fost de 60 dintre care trei, decedate. 16 dintre victime au fost evaluate şi au refuzat transportul către unităţile spitaliceşti.

41 de persoane au fost transportate către spitalele din zonă. Planul roşu l-am activat la propunere inspectorului şef care, de îndată, m-a anunţat despre producerea accidentului”, a declarat Iacob.

Poliţiştii se află, în continuare, la faţa locului, şi fac măsurători pentru a stabili toată dinamica accidentului.

UPDATE 11:45 - Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat spune că toate victimele accidentului de pe A2 au fost preluate de ambulanţe şi transportate către spitalele din Bucureşti şi Călăraşi, fiind trei persoane decedate şi peste 50 rănite.

La spitale au ajuns puțin peste 40 de persoane, dintre acestea 13 ajungând la spitalul din Lehliu. 16 au refuzat transportul către unități medicale.

Raed Arafat a spus că unul dintre răniţi, care este intubat și ventilat, este în stare critică şi a fost transportat la Spitalul Floreasca.

masina accident

UPDATE 11:15 - O parte dintre victimele accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 au fost transportate la spitale din Lehliu şi Bucureşti. Astfel, 15 răniți au fost transportați la Spitalul din localitatea Lehliu, unul, la Spitalul Floreasca, trei la Spitalul Pantelimon și două la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Deocamdată, Ministerul Sănătății a precizat că spitalele de urgență din București și medicii sunt pregătiți pentru a primi victime din acest accident.

Numerele de urgență puse la dispoziție de autorități pentru informații sunt: 021.264.85.15 și 021.264.85.16

UPDATE 9:45 - Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, a anunţat un nou bilanţ al teribilului accident produs, în această dimineaţă, pe Autostrada Soarelui: 4 morţi şi 39 de răniţi. Arafat a mai spus că elicopterul SMURD nu poate fi trimis din cauza ceţii.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC, circulația este deviată de la km 64 al autostrăzii A2, pe DN3A Lehliu Gară – Drajna. Pe celălalt sens de mers (Constanța – București) circulația nu este afectată.

20 de maşini, printre care şi două microbuze, au fost implicate în accident.

UPDATE 9:45 - Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, anunţă că numărul persoanelor decedate a ajuns la patru, la această oră nemaifiind persoane încarcerate. Traficul rutier este în continuare blocat pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 67.

Un accident grav s-a produs, în această dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, în apropierea localității Lehliu. Potrivit autorităţilor, este vorba de doi decedaţi, 20 de persoane rănite şi zece maşini implicate. La faţa locului intervin mai multe ambulanţe şi autoutilitare de descarcerare, din Călărași și București. 

Traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67.

fotonou

"Le recomandăm conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Totodată, recomandăm celor care încheie coloanele de autovehicule care se formează în zona producerii accidentului să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce vin din spate să încetinească în timp util", anunţă Centrul INFOTRAFIC.

carambol

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că două persoane au murit și a estimat că sunt cel puțin 20 de victime. 

"Primele informaţii, dar situaţia este încă în dinamică, sunt că exită doi decedaţi şi aproximativ 20 de persoane rănite. Există acum şi persoane încarcerate pentru care se intervine. Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor", a declarat la Digi 24 Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție.

Articol în curs de actualizare

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră