A început dezăpezirea Transfăgărășanului. Zăpada atinge chiar și 6 metri în anumite zone

14 Mai 2020 | scris de A.A.
A început dezăpezirea Transfăgărășanului. Zăpada atinge chiar și 6 metri în anumite zone

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat, miercuri, că a început deszăpezirea DN7C Transfăgărășan. În unele zone, stratul de zăpadă ajunge la 5-6 metri.

Potrivit DRDP Brașov, acțiunea de deszăpezire a început pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

„Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpadă depășește chiar și 5-6 metri”, au anunțat oficialii în cadrul unei postări pe o rețea de socializare.

În prezent se lucrează cu 3 utilaje în zonă la pentru îndepărtarea zăpezii, dar în paralel se lucrează și la punerea în ordine a părții de jos, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă, unde se repară parapetul, se vopsesc și se înlocuiesc elementele de siguranță și se îndepărtează vegetația nedorită.

Circulația pe toată lungimea DN7C - Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie. Până atunci, circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor, anunță drumarii.

Drumarii îi sfătuiesc pe cei care vor să viziteze zona Bâlea Lac să circule cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo să folosească telecabina.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră