A făcut şi omul ceva bun pentru planetă. Ce a descoperit NASA

19 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
A făcut şi omul ceva bun pentru planetă. Ce a descoperit NASA

Pământul este învăluit într-o bulă produsă de om, care protejează planeta de radiațiile puternice din spaţiu, conform unei noi descoperiri a NASA.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, în afară de modelarea peisajului Pământului, oamenii au modelat şi spaţiul din jurul planetei noastre, relatează ibtimes.co.in.

S-a constatat că anumite tipuri de comunicații, cunoscute sub denumirea de comunicații radio cu frecvență foarte joasă (VLF), interacționează cu particulele prezente în spațiu și influențează modul cum și încotro se mișcă.

Există momente când aceste interacțiuni duc la crearea unui bule care înconjoară Pământul și îl protejează de radiația naturală a particulelor de energie din spațiu.

"Un număr de experimente și observații au arătat că, în condiții corecte, semnalele de comunicații radio din gama de frecvențe VLF pot afecta de fapt proprietățile mediului de radiații de înaltă energie din jurul Pământului", a declarat Phil Erickson, director adjunct la Observatorul Haystack din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din SUA.

Semnalele VLF sunt emise de stațiile de la sol la puteri uriașe pentru a comunica cu submarinele din adâcul oceanelor. Deși aceste unde sunt destinate comunicării la adâncime, ele tind să depășească atmosfera noastră și să acopere Pământul într-un balon VLF.

Navele spațiale prezente deasupra planetei, cum ar fi Van Allen Probes de la NASA, care evaluează ionii și electronii prezenți în mediul apropiat Pământului, au semnalat existenţa acestui balon VLF.

Cercetătorii intenționează să realizeze studii suplimentare privind transmisiile VLF, care pot elimina surplusul de radiații din mediul apropiat de Pământ.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră