Rezistența la antibiotice, mai periculoasă pentru omenire decât încălzirea globală!

02 Sep 2019
Rezistența la antibiotice, mai periculoasă pentru omenire decât încălzirea globală!

Rezistența la antibiotice e un fenomen în plină creștere și devine mai periculos pentru omenire decât încălzirea globală! Este un avertisment lansat de autoritățile sanitare din Marea Britanie, care încearcă acum să limiteze efectele printr-o campanie la nivel național, potrivit stiri.tvr.ro.

Descoperirea penicilinei, în anii '40, a marcat intrarea omenirii în era antibioticelor și a revoluționat medicina terapeutică.

Dar, de-a lungul timpului, bacteriile periculoase au devenit din ce în ce mai rezistente. Consumul de antibiotice a crescut dramatic în ultimii 20 de ani, cu 65%.

Utilizarea excesivă are consecințe grave. Va veni o vreme când nu vor mai lupta deloc împotriva bolilor.

Potrivit studiilor făcute în Marea Britanie, 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an dacă nu se găsește o rezolvare a problemei rezistenței la antibiotice!

Vor fi mai multe victime decât fac la ora actuală diabetul sau cancerul!

Sunt propuse și primele măsuri. De exemplu, o mai mare grijă față de proveniența produselor alimentare, care pot conține substanțe antibiotice.

Helen Browning, cercetător: "Putem să ajungem să importam carne şi produse lactate din sisteme care utilizează mult mai multe antibiotice decât noi. Nu e bine pe plan global şi nu e bine pentru consumatorii noştri".

Britanicii au mai tras semnale de alarmă asemănătoare. De câțiva ani, compară rezistența la antibiotice cu amenințările cele mai mari la adresa omenirii și o numesc "o bombă cu efect întârziat".

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră