Un perete din sticlă antiglonţ va proteja Turnul Eiffel

09 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un perete din sticlă antiglonţ va proteja Turnul Eiffel

Turnul Eiffel din Paris va fi protejat împotriva atacurilor teroriste, de jur împrejur, de panouri de sticlă antiglonţ, înalte de 2,5 m, relatează BBC. Oficiali de la cabinetul primarului parizian spun că pereţii de sticlă vor înlocui gardul de metal montat cu ocazia Campionatului european de forbal Euro 2016.

Proiectul, dacă va fi aprobat, va costa aproximativ 20 milioane de euro, şi ar putea începe la sfârşitul acestui an. Capitala Franţei se află în alertă ridicată de la atacurile jihadiste din noiembrie 20215 când 130 de persoane au fost ucise.  

Anul trecut în iulie, 86 de persoane au fost ucise când un camion a intrat în mulţimea adunată la Nisa pentru a celebra Ziua Căderii Bastiliei.

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai renumite obiective turistice ale Franţei, atrage anual peste 6 milioane de vizitatori, iar peretele de sticlă este conceput să oprească persoanele sau vehiculele care ar lua cu asalt obiectivul, a declarat Jean-Francois Martins, responsabil pentru turism al primarului.

"Vom înlocui gardul metalic de la nord şi sud cu panouri de sticlă care vor oferi parizienilor şi vizitatorilor o imagine plăcută a monumentului", a spus Martins. El a adăugat că prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea aspectului, uşurarea accesului şi întărirea protecţiei vizitatorilor şi a personalului. Proiectul mai include şi o reorganizare a aleilor din jurul turnului.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră