MĂRTURII CUTREMURĂTOARE. Ce s-a întâmplat în biserica din Franța în timpul atacului jihadist (VIDEO)

28 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
MĂRTURII CUTREMURĂTOARE. Ce s-a întâmplat în biserica din Franța în timpul atacului jihadist (VIDEO)

Este vorba despre Abdel Malik Nabil Petitjean, în vârstă de 19 ani. El intrase recent în atenția serviciilor de combatere a terorismului. Atât Petitjean, cât și cel de-al doilea atacator, Adel Kermiche, au fost uciși de forțele de ordine la ieșirea din biserică.

Pensionar obligat să filmeze execuţia preotului

Între timp, presa internațională a publicat detalii cutremurătoare despre ce s-a întâmplat în biserica din Normandia, în timpul atacului de marţi.

Cei doi jihadiști au obligat un bârbat în vârstă de 85 de ani să filmeze execuţia preotului Jacques Hamel, scrie Daily Mail.

Pensionarul a fost apoi înjunghiat în gât, braţe şi în spate, chiar în faţa altarului.

"Unul dintre terorişti m-a abordat. Mi-a spus că nu mă va răni, pentru că voi fi prizoniera lui. A spus acelaşi lucru şi celor două călugăriţe. Aşa că ne-am gândit – măcar nu vom muri imediat, poate vom muri în vreo oră. Însă teroriştii au spus că soţul meu nu va fi cruţat, pentru că este bărbat", a declarat Jeanine, soţia octogenarului înjunghiat, care rămâne în stare gravă, dar stabilă.

Ulterior, extremiştii le-au folosit pe călugăriţe drept scuturi umane, într-o încercare de a scăpa din biserică, însă au fost ucişi de forţele franceze de intervenţie.

Avertismentul lui Francois Hollande

Președintele francez Francois Hollande a declarat, după atac, că Franța este în război.

"Cei doi terorişti au fost ucişi de poliţişti. Salut curajul acestora (al poliţiştilor – n.r.). Catolicii din Franţa şi din întreaga lume sunt înmărmuriţi. Să ataci o bisercă, să ucizi un preot, asta înseamnă să profanezi Republica (Franceză – n.r.), să împrăştii teroare, a declarat Hollande, care s-a deplasat în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, unde a avut loc tragedia.

"Avem de-a face cu un grup terorist care ne-a declarat război. Trebuie să luptăm în acest război cu toate mijloacele și în concordanță cu legea", a continuat președintele Franței, potrivit 20minutes.fr.

El a avertizat că războiul împotriva terorismului va fi de lungă durată.

"Ţara noastră este în război. O luptă se duce în exterior, în Siria şi Irak. O alta este în interior împotriva jihadiştilor, a extremiştilor, a teroriştilor. Iar adevărul este că acest război va fi de lungă durată. Şi vă asigur că-l vom câştiga", a mai spus Francois Hollande.

Alte stiri din Externe

Ultima oră