Rușii se luptă cu sabotorii subacvatici, în Marea Neagră. Ucraina este în ALERTĂ MAXIMĂ de luptă! (VIDEO)

11 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Rușii se luptă cu sabotorii subacvatici, în Marea Neagră. Ucraina este în ALERTĂ MAXIMĂ de luptă! (VIDEO)

Potrivit scenariului, Marina ar urma să respingă atacuri subacvatice comise de sabotori veniți pe mare.

Anunțul ministrului rus vine după ce, ieri, Vladimir Putin a acuzat Ucraina că folosește tactici teroriste pentru a încerca să provoace un nou conflict și să destabilizeze provincia ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu doi ani.

Liderul de la Kremlin a spus că autoritățile ruse ar fi dejucat două tentative armate ucrainene de a introduce sabotori în această peninsulă de la Marea Neagră.

Putin a afirmat că Moscova va lua măsuri de securitate importante pentru a garanta siguranța în Crimeea și a precizat că SUA și Europa trebuie să ia măsuri concrete pentru a schimba comportamentul Ucrainei.

De cealaltă parte, președintele ucrainean, Petro Poroshenko, spune că acuzațiile Rusiei reprezintă un pretext cinic pentru a lansa mai multe amenințări militare împotriva Ucrainei.

El a dat instrucțiuni tuturor unităților armatei aflate în apropierea Crimeii și a regiunii Donbas (în estul Ucrainei) să fie în stare de alertă maximă de luptă. 

"Am ordonat punerea în alertă maximă de luptă a tuturor unităților la frontiera administrativă cu Crimeea și de-a lungul întregii linii de separație a forțelor din Donbas", a scris Poroșenko pe Twitter. 

Astăzi, ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, a afirmat că SUA nu au descoperit nimic până acum care să coroboreze acuzațiile rușilor referitoare la o incursiune ucraineană în Crimeea.

"Rusia are o istorie în a aduce frecvent acuzații false Ucrainei pentru a devia atenția de la propriile acțiuni ilegale. Guvernul american nu a văzut nimic până acum care să coroboreze acuzațiile Rusiei referitoare la o 'incursiune în Crimeea", a scris Pyatt pe contul său de Twitter.

Alte stiri din Externe

Ultima oră