Trump spune că se roagă pentru poporul ucrainean si că adevarata problemă este că "liderii noștri sunt proști. Atât de proști"

27 Feb 2022
 Trump spune că se roagă pentru poporul ucrainean si că adevarata problemă este că "liderii noștri sunt proști. Atât de proști"

Fostul președinte Donald Trump a condamnat sâmbătă invadarea Ucrainei de către Rusia și a spus că se roagă pentru ucraineni scrie Reuters. Trump a confirmat laudele sale anterioare pentru Putin, spunând că a avut dreptate când a spus ca Putin a fost inteligent pentru că el îi depășește pe liderii mondiali. "Adevărata problemă este că liderii noștri sunt proști, proști. Atât de proști", a spus el.

Trump a rostit remarcile la reuniunea conservatoare CPAC din Florida, la câteva ore după ce Statele Unite și aliații au anunțat noi sancțiuni majore care ar elimina unele bănci rusești de la principalele sisteme globale de plăți și ar limita capacitatea băncii centrale a Rusiei de a susține rubla.

La începutul acestei săptămâni, Trump i-a enervat pe unii membri ai partidului republican descriind acțiunile lui Putin în Ucraina, unde orașele au fost lovite de artileria rusă și de rachete de croazieră, drept „geniu” și „destul de priceput”.

Adresându-se unei mulțimi la CPAC, Trump și-a exprimat empatia pentru ucraineni și de data aceasta l-a lăudat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, numindu-l „curajos” pentru ca rămâne la Kiev.

"Atacul rusesc asupra Ucrainei este îngrozitor. Ne rugăm pentru oamenii mândri din Ucraina. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți", a spus Trump.

Trump l-a criticat pe președintele democrat Joe Biden, spunând că Putin a profitat de faptul că este „slab” pentru a ataca. Trump a legat invazia de alegerile prezidențiale din SUA din 2020 spunând din nou în mod fals că frauda este de vină pentru victoria lui Biden.

„După cum înțelege toată lumea, acest dezastru îngrozitor nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile nu ar fi fost trucate și dacă eu aș fi fost președinte”, a spus el.

„Sunt singurul președinte al secolului 21 sub supravegherea căruia Rusia nu a invadat o altă țară”, a mai spus el.

Trump a confirmat laudele sale anterioare pentru Putin, spunând că a avut dreptate când a spus ca Putin a fost inteligent pentru că îi depășește pe liderii mondiali. "Adevărata problemă este că liderii noștri sunt proști, proști. Atât de proști", a spus el.

 

În timpul conferinței CPAC de patru zile din Orlando, Florida, care se încheie duminică, conservatorii au repetat linia conform căreia Putin a decis să invadeze Ucraina pentru că știa că Biden este „slab”. Cu toate acestea, politicienii republicani s-au ferit de lăudarea lui Putin, iar chestiunile interne centrale, cum ar fi obligațiile de masca, au fost mult mai importante decât politica externă.

Sâmbătă  JD Vance, un candidat republican pentru un loc în Senatul Statelor Unite din Ohio, a declarat că clasa politică americană era fixată pe conflictul din Ucraina în detrimentul problemelor mai apropiate de casă, cum ar fi imigrața ilegala la granița cu Mexic.

„M-am săturat să ni se spună că trebuie să ne pese mai mult de oamenii aflati la 6.000 de mile distanță decât de oameni precum mama mea, bunicii mei și toți copiii care sunt afectați de această criză”, a spus Vance.

Sursa: Reuters

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră