Studenții de la Universitatea Columbia vor să anuleze examenele și să fie promovați din oficiu pentru că sunt „zguduiți irevocabil” după proteste

06 Mai 2024
Studenții de la Universitatea Columbia vor să anuleze examenele și să fie promovați din oficiu pentru că sunt „zguduiți irevocabil” după proteste

Studenți de la Facultatea de drept Columbia din SUA vor ca administratorii să anuleze examenele și să-i promoveze pe toți după ce polițiștii au eliberat o tabără anti-Israel săptămâna trecută – susținând într-o scrisoare că acțiunea poliției a lăsat studenții „zguduiți în mod irevocabil”, scrie New York Post

Scrisoarea – scrisă imediat după ce politistii NYPD au demontat corturile protestatarilor marți seara și i-au evacuat – spunea, de asemenea, că școala ar trebui să permita ca studentii să primească o notă de trecere pentru că sunt atât de supărați.

„Violența la care am fost martori noaptea trecută i-a zguduit irevocabil pe mulți dintre noi ”, s-au plâns studenții în scrisoarea publicată de Above The Law.

Scrisoarea a adăugat că confruntarea a urmat „stresului tot mai mare” pe care studenții l-au resimțit de luni de zile „pe măsură ce criza umanitară din străinătate continuă să se desfășoare și pe măsură ce antisemitismul flagrant, islamofobia și rasismul din campus au escaladat”.

„Credem că anularea examenelor ar fi un răspuns proporțional cu nivelul de suferință pe care îl resimt colegii noștri”, au spus autorii scrisorii.

Manifestațiile studenților de la Columbia fac parte din zecile de demonstrații la Universități din SUA în care studenții au încercat să preia clădiri, să construiască tabere și să întrerupă cursurile în semn de protest față de războiul Israelului din Gaza.

Mulți studenți au cerut acestor universități să-și revizuiască investițiile în Israel sau să înceteze cu totul să mai facă afaceri cu țara aflată în conflict.

Au fost 2.400 de arestări în 46 de campusuri din întreaga țară din 17 aprilie.

În scrisoare, editorii au scris că administrația școlii „a refuzat să ia în considerare apelurile noastre de a face ca toate examenele din acest semestru să fie promovate”, în ciuda faptului că trei sferturi dintre elevii săi o susțin.

„Recunoaștem poziția noastră de jurnal academic condus de studenți, care pur și simplu nu poate funcționa dacă studenții noștri nu sunt bine”, se spune în scrisoare, care a fost cosemnată de alte cinci reviste de drept de la școală.

„Mulți se simt rău în acest moment și nu pot studia sau se concentrează în timp ce colegii lor sunt transportați la închisoare.”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră