Un român a ajuns erou în Germania. Vezi cum a salvat viața unui om

01 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Un român a ajuns erou în Germania. Vezi cum a salvat viața unui om

De asta s-a convins și un bărbat de 61 de ani din Koln, Germania. Stătea pe marginea Rinului, în cartierul Riehl din Koln, când pe lângă el a trecut românul Luca G. După câteva minute, instinctul l-a făcut pe român să își întoarcă privirea.

Neamțul nu mai era acolo. Și-a dat seama că acesta căzuse în apă. Fără să stea prea mult pe gânduri s-a întors să îl salveze. “Când am ajuns la mal, i se mai vedea doar o mână, restul era sub apă. M-am întins după el, i-am apucat mâna și am început să îl trag centimetru cu centimetru”, povestește românul de 42 de ani, pentru Express.

O femeie care a observat scena a chemat imediat poliția, pompierii și salvarea. “Am reușit să îl scot din apă, apoi a fost transportat pe o targă la salvare. Ulterior am povestit polițiștilor și le-am arătat cum am procedat”, a mai spus românul.

Polițiștii i-au lăudat spiritul civic. “Victima din Koln a alunecat într-o zonă mlăștinoasă a Rinului. A avut noroc că domnul G. a reacționat atât de rapid. Curenții sunt foarte puternici și nu ar fi avut nici o șansă. În ambulanță și-a revenit și am putut dialoga cu el”, a adăugat unul dintre polițiștii sosiți la fața locului.

Românul nici nu vrea să audă de vreo recompensă. “Pentru românul Luca a fost doar o chestiune de onoare. El s-a curăţat de noroiul de pe haine și și-a continuat plimbarea cu zâmbetul pe buze”, scrie sursa citată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră