A fost revendicat atentatul din Coasta de Fildeş

13 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
A fost revendicat atentatul din Coasta de Fildeş

13, zi cu ghinion, ziua atentatelor. Unul s-a petrecut în Coasta de Fildeş, altul a avut loc în Turcia.


16 persoane au căzut pradă unui atac terorist petrecut în staţiunea turistică Grand Bassam din Coasta de Fildeş. Locul este frecventat de turişti din Europa. Actul criminat a fost revendicat de către Al-Qaida în Magrebul Islamic.


Un grup de şase terorişti a mers pe plajă, unde au deschis focul. Printre victimele lor s-au numărat 14 turişti şi doi soldaţi. Intervenţia forţelor speciale a dus la moartea celor şase atacatori.


Printre persoanele decedate se află patru europeni. Unul dintre ei este un francez. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a reacţionat imediat şi a numit acţiunea teroriştilor drept un act las. “Franţa va oferi susţinere logistică şi pe cea a serviciilor de informaţii Coastei de Fildeş pentru a găsi atacatorii. Îşi va continuă şi intensifica actuală cooperare cu partenerii săi în lupta împotriva terorismului”, a spus Hollande într-un comunicat.


Înainte de a deschide focul,teroriştii au strigat  “Allah Akhbar”. În urmă cu două luni, un grup de islamişti a ucis zeci de persoane aflate într-un hotel din Burkina Faso, ţară vecină cu Coasta de Fildeş.

Alte stiri din Externe

Ultima oră