Presupusul ucigaş al jurnalistei bulgare de investigaţii ar fi fost reţinut în Germania (presă)

10 Oct 2018
Presupusul ucigaş al jurnalistei bulgare de investigaţii ar fi fost reţinut în Germania (presă)

Presupusul criminal al jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost reţinut într-o localitate din apropierea oraşului german Hamburg, scrie site-ul nova.bg. Autorităţile nu au confirmat informaţia. Pe de altă parte, cetățeanul cu dublă cetățenie română și ucraineană, reținut în Bulgaria în cazul asasinării jurnalistei, a fost eliberat marţi seară.

Poliţia bulgară anunţase anterior în aceeaşi zi că a reţinut, pentru 24 de ore, un cetăţean român de origine ucraineană şi că în prezent verifică alibiul său în cadrul anchetei privind acest asasinat.

Potrivit postului de televiziune NOVA, care citează surse apropiate anchetei, suspectul reţinut acum este un bărbat identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse. Bărbatul este căsătorit.

Suspectul a fost reţinut în Germania, acolo unde a reuşit să fugă după comiterea crimei, după ce ar fi mărturisit comiterea crimei familiei sale.

Site-ul bulgar notează că probele ADN prelevate de la locul crimei au coincis 100 la sută cu cele ale suspectului reţinut în Germania. Acesta are 21 de ani, iar poliţia le-a reţinut atât pe soţia acestuia, cât şi pe mătuşa tânărului.

La domiciliul suspectului ar fi fost găsite haine ale victime, precum şi urme de sânge ale acesteia.

Potrivit unor surse neidentificate, citate de NOVA, numele suspectului ar fi Severin Krasimirov.

Autorităţile au refuzat să comenteze informaţiile publicate de nova.bg.

Suspectul ar fi fugit în Germania sfătuit de rude, după ce a mărturisit ce a făcut. El ar fi fost identificat cu ajutorul unor imagini surprinse de o cameră de luat vederi din zona Dunării, la Ruse. Acela este locul în care Victoria Marinova ieşise la jogging sâmbătă.

Site-ul nova.bg anunţă că miercuri la ora 09:00 reprezentanţi ai autorităţilor statului vor susţine o conferinţă de presă pentru a furniza mai multe detalii.

O echipă a postului NOVA s-a deplasat la domiciliul din Ruse al suspectului. Materialul video poate fi urmărit AICI.

UPDATE

Un cetăţean bulgar a fost arestat marţi seară în Germania în cazul asasinării jurnalistei de televiziune Viktoria Marinova, au confirmat miercuri autorităţile bulgare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

'Ancheta a permis identificarea unui bărbat care a fost arestat în cursul nopţii trecute de poliţia din Germania la cererea noastră', a precizat ministrul bulgar de interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la Sofia.

'În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei', a indicat procurorul-şef Sotir Ţaţarov.

El a precizat că autorităţile bulgare au emis mandat european de arestare pe numele lui Severin Krasimirov, născut în 1997, acuzat de crimă şi viol.

Alte stiri din Externe

Ultima oră