UPDATE. Suspect, reţinut în cazul asasinării jurnalistei bulgare: cetăţean român, cu paşaport din Republica Moldova (presă)

09 Oct 2018
UPDATE. Suspect, reţinut în cazul asasinării jurnalistei bulgare: cetăţean român, cu paşaport din Republica Moldova (presă)

Informaţie încă neconfirmată oficial de la Sofia. autorităţile bulgare ar fi reţinut un suspect în cazul oribilei crime comise la Ruse, vizând-o pe jurnalista bulgară de investigaţii Victoria Marinova.

Suspectul reținut de autoritățile bulgare în cazul uciderii ziaristei ar fi un „cetățean român cu pașaport din Moldova”, anunță agenția de știri Associated Press, care precizează că nu este vorba despre o informație confirmată oficial.

Anterior, din Bulgaria venise vestea că poliţia ar fi reţinut un suspect în cazul uciderii jurnalistei în vârstă de 30 de ani. Ea a fost omorâtă în oraşul Ruse, fiind lovită, violată şi jefuită înainte de a-şi pierde viaţa.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Potrivit primelor elemente ale anchetei, ziarista a fost strânsă de gât.

Un procuror local, Gheorgi Gheorgiev, a declarat că au fost furate telefonul mobil al victimei, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Gheorgiev a declarat că sunt avute în vedere câteva ipoteze, pentru a se stabili dacă este vorba despre un atac la întâmplare sau o crimă legată de munca ziaristei. Acesta a refuzat să răspundă dacă există semne de violențe sexuale.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, scrie că este posibil ca Marinova să fi făcut jogging la momentul atacului.

Reporter cu experiență vastă în televiziune, Marinova a fost mai mulți ani gazda unei emisiuni de lifestyle și se afla în echipa de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, devenise gazda unei emisiuni de investigații intitulate Detector. Una dintre cele mai recente emisiuni a difuzat interviuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

Ministerul de Interne de la Sofia a refuzat să confirme informaţia oână în acest moment.

UPDATE

Poliţia bulgară a precizat marţi că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite Reuters, preluată de agerpres.ro.

Poliţia bulgară a anunţat marţi că a reţinut pentru 24 de ore un cetăţean român în acest caz. Ancheta în acest caz continuă.

”Avem în custodie o persoană a cărui alibi îl verificăm, dar în acest moment nu avem un suspect concret. Continuăm să lucrăm cu el”, a spus șeful Poliției regionale din Ruse, Teodor Atanasov.

Atanasov a precizat că este vorba despre un 'cetăţean român'. Conform altor surse, suspectul ar avea şi o altă cetăţenie, moldovenească sau ucraineană.

Ministrul de interne bulgar a menţionat că un reprezentant al Parchetului de la Sofia era aşteptat marţi la Ruse pentru o conferinţă de presă despre acest caz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră