Operațiune surprinzătoare a unor specialiști israelieni: căutarea de rămășite ale victimelor Holocaustului, în Dunăre

15 Ian 2019 | scris de M.C.
Operațiune surprinzătoare a unor specialiști israelieni: căutarea de rămășite ale victimelor Holocaustului, în Dunăre

O echipă de specialişti israelieni va căuta în sectorul ungar al Dunării rămăşiţe ale victimelor Holocaustului, cu permisiunea şi asistenţa Ungariei, astfel ca acestea să poată fi îngropate conform tradiţiilor evreieşti, relatează agenția de presă Reuters.

Potrivit Yad Vashem, memorialul Holocaustului din Ierusalim, circa 565.000 de evrei din Ungaria au murit în Holocaust, majoritatea fiind deportaţi în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în perioada mai - iulie 1944.

În octombrie 1944, când în Ungaria s-a instalat la putere formaţiunea pronazistă Crucea cu săgeţi, mii de evrei din Budapesta au fost asasinaţi pe malurile Dunării, a consemnat Yad Vashem.

Aryeh Deri, ministrul de Interne al Israelului, a precizat că omologul său ungar Sandor Pinter i-a acceptat cererea de a furniza echipamente speciale experţilor în medicină legală ai Zaka, organizaţie de voluntari israeliană, care l-au însoţit în vizita în Ungaria.

Ministrul israelian menţionează într-un mesaj pe reţeaua Twitter că rămăşiţele pământeşti ale celor ucişi urmează să fie transportate în Israel pentru a fi înhumate. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră