Prăpăd în Germania. Fenomele meteo extreme, trei morți și mai mulți răniți, în sudul țării

30 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Prăpăd în Germania. Fenomele meteo extreme, trei morți și mai mulți răniți, în sudul țării

Trei persoane au murit și mai multe au fost rănite în sudul Germaniei, din cauza ploilor diluviene care s-a abătut asupra sudului țării.
La Schwabisch Gmund, un oraș din apropiere de Stuttgart, un pompier voluntar a murit când încerca să salveze un bărbat, probabil și el decedat, într-o gară inundată, a anunțat municipalitatea.
La Weissbach, un bărbat de 60 de ani a murit înecat într-un garaj subteran inundat.
Ministerul regional din Baden-Wurtemberg a anunțat că mai multe persoane au fost rănite.
Duminică seara și în noaptea de duminică spre luni în landul Bade-Wurtemberg s-au produs furtuni puternice și ploi diluviene, care au necesitat intervenții de urgență.
Mai multe persoane au fost salvate, fiind blocate în vehiculele care se aflau complet sub ape.
La Braunsbach, în nordul regiunii, un râu a ieșit din matcă, provocând inundații care au distrus o casă și afectat serios altele, potrivit agenției germane de presă DPA.


Multe înregistrări video realizate de amatori, care prezentau mașini luate de ape, care sfârșeau ciocnindu-se de vitrine ale unor magazine sau încastrate unele în altele, au fost postate pe rețelele de socializare în cursul zilei de luni.
Potrivit unui reprezentant al circumscripției din Schwabisch Hall, cantitatea de apă căzută în ultimele ore este echivalentă cu ploaia acumulată în mai multe luni.
Circa 7.000 de pompieri, polițiști și angajați ai unor organizații de ajutorare au fost desfășurați în regiune, potrivit ministerului regional, care a precizat că au avut loc 2.200 de intervenții.

 

____________

Citește și:

Moscova avertizează: Rusia nu va permite ca Marea Neagră să devină "lac NATO"!

NATO ne cere să ne pregătim pentru un război cu Rusia

Alte stiri din Externe

Ultima oră