Moscova avertizează: Rusia nu va permite ca Marea Neagră să devină "lac NATO"!

31 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Moscova avertizează: Rusia nu va permite ca Marea Neagră să devină

Într-un interviu acordat publicației Rossiiskaia Gazeta și citat de Interfax, Grușco a afirmat că Rusia nu va permite ca Marea Neagră să devină un "lac NATO".

"NATO încearcă astăzi să transfere schemele de confruntare în Marea Neagră", a spus diplomatul rus.

Comentând recentele declaraţii ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, că Marea Neagră nu trebuie transformată într-un "lac rusesc", Aleksandr Gruşko a afirmat că "Alianţa Nord-Atlantică înţelege foarte bine că Marea Neagră nu va deveni niciodată un lac NATO".

Citește și: NATO ne cere să ne pregătim pentru un război cu Rusia

"Vom lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza posibilele ameninţări şi încercări de a exercita presiuni militare la adresa Rusiei din direcţia sudică", a avertizat oficialul.

Potrivit ambasadorului rus, "tendinţa spre deteriorare a relaţiilor între Rusia şi NATO" nu s-a epuizat încă. NATO continuă politica de descurajare a Rusiei, în ciuda apelurilor acesteia din urmă la dialogul politic.

"Nu vreau să spun că în relaţiile noastre cu NATO e război rece, dar Alianţa recurge la schemele de asigurare a securităţii din perioada războiului rece", a declarat Grușco, precizând că "aceasta trezeşte îngrijorarea pentru că astăzi este vorba nu doar despre politică, ci şi de construcţie militară".

Potrivit diplomatului rus, politica ia forme concrete în măsuri de genul celor care sunt acum puse în practică de SUA şi de aliaţii lor din Europa de Est.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră