Un emigrant marocan a murit într-o valiză în drum spre Spania

03 Aug 2015
Un emigrant marocan a murit într-o valiză în drum spre Spania
Un bărbat marocan a murit sufocat într-o valiză după ce fratele său a încercat să-l introducă ilegal în Spania în portbagajul mașinii sale, a anunţat guvernul spaniol, conform BBC. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, s-a îmbarcat pe un feribot din Melila, o enclavă spaniolă din nordul Africii, pentru a ajunge în oraşul spaniol Almeria .

Fratele supraviețuitor, care are pașaport francez, a fost acuzat de omucidere involuntară. Duminică, alţi patru migranți au murit încercând să înoate către o altă enclavă spaniolă. Bărbații, care veneau din Africa subsahariană, au încercat să ajungă înot din Maroc la enclava spaniolă Ceuta.

În luna mai, un băieţel de 8 ani din Coasta de Fildeş a fost descoperit într-o valiză cu ocazia unui control în Ceuta. El a fost dus ulterior la mama sa, care locuia legal în Spania, după ce a primit un permis de rezidenţă temporară.

Conform Human Rights Watch cel puţin 4.300 de persoane au intrat în 2013 ilegal în Ceuta şi Melilla, aproape dublu faţă de de 2012 - 2.804. În februarie anul trecut, într-o singură zi, sute de emigranţi au luat cu asaltul gardul din Melilla pentru a forţa intrarea în enclava spaniolă.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!



Alte stiri din Externe

Ultima oră