Încercări disperate de a salva 12 copii blocaţi de patru zile într-o grotă, în Thailanda (VIDEO)

26 Iun 2018
Încercări disperate de a salva 12 copii blocaţi de patru zile într-o grotă, în Thailanda (VIDEO)

Încercări disperate, în Thailanda, pentru a salva un grup de 12 copii blocaţi într-o grotă. Grupul de 12 băieţi, care fac parte dintr-o echipă de fotbal, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, a intrat sâmbătă în peştera Tham Luang din parcul Thaluang-Khun Nam Nang Non situat în districtul Mae Sai, alături de antrenorul în vârstă de 25 de ani.

Marţi dimineaţă, căutările au fost reluate la ora locală 8:00. La acestea participă câteva zeci de salvatori, inclusiv scafandri. ''Echipa noastră a coborât foarte devreme în această dimineaţă şi va explora fundul peşterii. Nu există reţea înăuntru, aşa că trebuie să aşteptăm ca echipa să revină", se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a marinei thailandeze care a trimis la faţa locului 17 scafandri şi drone subacvatice, notează Reuters.

''Trebuie să-i găsim astăzi pe copii. Sperăm că sunt acolo undeva, în viaţă'', a declarat pentru Reuters guvernatorul provincial Narongsak Osottanakorn adăugând că fiecare grup de salvatori va face tot posibilul pentru a-i găsi pe băieţi.

În timpul căutărilor desfăşurate în primele zile în interiorul grotei nu a fost descoperită nici cea mai mică urmă a grupului de copii. Autorităţile cred că aceştia s-ar fi putut refugia în adâncul peşterii cu o lungime de mai mulţi kilometri pentru a scăpa de apele în creştere.

Echipele de intervenţie au reuşit să parcurgă până în prezent o distanţă de 6 kilometri din peştera de 10 kilometri, a declarat directorul parcului, Damrong Hanpakdeeniyom.

Mama unuia dintre copii a fost cea care a alertat autorităţile după ce fiul ei nu a revenit sâmbătă noaptea după antrenamentul de fotbal. Obiectele personale ale copiilor - biciclete şi ghetele de fotbal - au fost găsite câteva ore mai târziu la intrarea în peşteră.

Operaţiunile de căutare au început sâmbătă seara, însă au fost suspendate pe durata nopţii. Între timp, nivelul apei din peşteră a crescut considerabil îngreunând căutările, motiv pentru care a fost nevoie de intervenţia scafandrilor pentru a se putea ajunge în zonele inundate şi noroioase.

Thailanda se află în prezent în plin sezon ploios, iar zonele montane sunt afectate de viituri. 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră