Donald Trump: "urmează China" care va acționa agresiv în Taiwan

23 Feb 2022
Donald Trump: "urmează China" care va acționa agresiv în Taiwan

Vorbind într-o emisiune radio după discursul lui Joe Biden de marți 22 februarie, Donald Trump a desemnat China ca fiind următoarea țară care va acționa agresiv împotriva Taiwanului, scrie Newsweek.

În timpul unui interviu marți la programul de radio conservator The Clay Travis and Buck Sexton Show, Trump a sugerat că președintele chinez Xi Jinping va urma exemplul „surorii sale gemene”, președintele rus Vladimir Putin, organizând o invazie a insulei Taiwan cu care se afla în litigiu. Fostul președinte a insistat că Rusia nu ar fi îndraznit  „niciodată” să invadeze Ucraina sub președinția sa, sugerând în același timp că atât Putin cât și Xi au simțit slăbiciune în președintele Joe Biden.

„China va fi următoarea”, a spus Trump. "Absolut. Nu cu mine, nu ar fi... Ei așteaptă până după Olimpiada . Acum Olimpiada s-a încheiat și uită-te la cronometrul tău, nu? Nu, el vrea așa cum... Sunt aproape ca niște surori gemene aici.”

„Pentru că aveți unul care își dorește Taiwanul, cred, la fel de mult”, a continuat el. „Cineva a spus: „Cine îl dorește mai mult?” Cred că probabil la fel de mult. Dar, nu, Putin nu ar fi făcut-o niciodată, iar Xi nu ar fi făcut-o niciodată [în timpul administrației Trump]”.

Trump a spus că Putin a văzut administrația Biden ca pe o „oportunitate” de a invada Ucraina, în timp ce a atribuit relației sale strânse cu președintele rus faptul că nu a intervenit în timpul președinției sale.

Sursa: Newsweek

Alte stiri din Externe

Ultima oră