Donald Trump îl găzduiește pe președintele polonez Andrzej Duda la cina la New York

19 Apr 2024
Donald Trump îl găzduiește pe președintele polonez Andrzej Duda la cina la New York

Cei doi bărbați au luat masa la Trump Tower, deținut de magnatul imobiliar. Republicanul lucrează pentru a conduce diplomația în umbră, interacționând cu lideri străini care își împărtășesc criticile la adresa lui Joe Biden, scrie Le Figaro

Donald Trump îl va primi pe președintele polonez Andrzej Duda la o cină la New York miercuri, a declarat pentru AFP anturajul fostului lider american, candidat la Casa Albă. Cei doi bărbați vor lua masa la Trump Tower, una dintre proprietățile mogulului imobiliar, aflat în prezent în judecată la New York .

Republicanul lucrează – atunci când nu este în instanță – să conducă diplomația din umbră, schimbând cu liderii străini și criticând politica externă a președintelui Joe Biden, rivalul său la alegerile din noiembrie. Donald Trump îl primise deja pe șeful diplomației britanice, David Cameron, săptămâna trecută. Cei doi bărbați au discutat, printre altele, despre NATO și despre războiul din Ucraina. Republicanul l-a întâmpinat și pe liderul maghiar Viktor Orban în reședința sa luxoasă din Florida în martie.

Președintele polonez Andrzej Duda este un aliat apropiat al fostului lider al SUA. Sub președinția sa, Polonia a favorizat relațiile cu Statele Unite, în special cu președintele Donald Trump, uneori în detrimentul celor cu Uniunea Europeană.

Liderul conservator a propus chiar ca Polonia să construiască un „Fort Trump” pentru a găzdui mii de soldați americani pe pământul său. A așteptat mai mult de o lună înainte de a-l felicita pe Joe Biden pentru alegerea sa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră