A fost dată afară în prima zi de practică dintr-o primărie din Germania fiindcă purta vălul islamic

25 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
A fost dată afară în prima zi de practică dintr-o primărie din Germania fiindcă purta vălul islamic


Sven Petke, membru în Parlamentul landului Brandenburg, a declarat pentru Markische Allgemeine Zeitung, că a fost informat că, la începutul acestei săptămâni, o tânără de origine palestiniană a fost dată afară în prima zi de practică din Primăria Luckenwalde, fiindcă a refuzat să își dea jos vălul islamic.
“Nu există nici un temei legal pentru decizia doamnei primar. Curtea Constituțională a Germaniei a stabilit clar că o anumită îmbrăcăminte conformă cu convingeri religioase personale nu poate fi atacată în nici un fel”, a declarat politicianul CDU, originar din Luckenwalde.
Femeia de 48 ani tocmai începuse o practică de șase săptămâni în cadrul proiectului “Perspective pentru refugiați”. După prima zi a fost dată afară de primarul Elisabeth Herzog von der Heide, fiindcă a refuzat să își dea jos vălul.
Primarul nu a dorit să comenteze incidentul. Angajații din administrația locală susțin că în instituție domnește un principiu de neutralitate. Inclusiv crucifixele sunt interzise în incinta primăriei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră